OmegaMarine™

Omega-3 masne kiseline (EPA i DHA) pomažu u održavanju zdravlja srca, što potvrđuje i pozitivno mišljenje Europske agencije za sigurnost hrane. Povoljan učinak postiže se unosom 250 mg DHA i EPA dnevno. Ovaj zahtjev je u potpunosti pokriven uzimanjem dvije OmegaMarine™ kapsule dnevno.

Brojne kliničke studije, sustavni pregledi, metaanalize i smjernice kardioloških društava ukazuju na odnos između konzumacije omega-3 masnih kiselina i održavanja zdravog kardiovaskularnog sustava.

Imajte na umu da postoji mnogo čimbenika rizika za bolesti i promjena jednog od ovih čimbenika može, ali i ne mora imati blagotvoran učinak.

Postoji velika razlika između dodataka prehrani s omegom-3 koje možete kupiti u Hrvatskoj. Ako vam je stalo do zdravlja i ne želite biti prevareni, postoje dvije stvari na koje biste trebali obratiti pažnju.

Prvo provjerite koliko se omege-3, posebno DHA i EPA, nalazi u dodatku prehrani koji kupujete. Ponekad su dodaci prehrani iz ove kategorije popularni u Hrvatskoj. Ako jedna kapsula sadrži samo 20% omege-3, to znači da ih morate uzeti više nego dvostruko više da biste dobili istu dozu kao onu sadržanu u jednoj OmegaMarine™ kapsuli.

Također, postoje dodaci prehrani omega-3 koji nisu ribljeg porijekla. Njihova apsorpcija je mnogo lošija. Ako su određeni dodaci prehrani s omegom-3 tako jeftini, zapitajte se zašto? Drugo, provjerite svježinu proizvoda. Riba se brzo raspada pa je važno da se ulje preša što je brže moguće kako bi se izbjeglo nakupljanje otrovnih tvari.

Pokušajte provjeriti gdje, od koga i kako se proizvodi dodatak prehrani s omegom-3.

Dodatke prehrani koji sadrže omega-3 masne kiseline u kapsuli treba čuvati na sobnoj temperaturi, odnosno između 15 °C i 25 °C. Najbolje je pohraniti sve dodatke prehrani osjetljive na oksidaciju u tamnoj boci ili zatvorenoj kutiji koja ograničava izlaganje sunčevoj svjetlosti i kisiku.

Apsolutno, omega-3 masne kiseline su neophodne za ljudsko tijelo u bilo kojoj dobi.

Najbolji izvor omege-3 su masne morske ribe poput tune, lososa i skuše. Da biste osigurali pravu količinu omega-3 masnih kiselina u prehrani, trebali biste konzumirati visokokvalitetnu morsku ribu 2 – 3 puta tjedno. Većina Hrvata ju ne jede tako često.

Stoga je važno vašu normalnu prehranu važno nadopuniti visokokvalitetnim omega-3 masnim kiselinama, DHA-om i EPA-om. One imaju blagotvorni učinak na naše srce, mozak i vid.

OmegaMarine™ proizvodi se u Norveškoj od lososovog ulja. U proizvodnji se koristi SALfreshTM ulje koje karakterizira nevjerojatna svježina. Potrebno je samo 75 minuta od ulova lososa do vađenja ulja.

Štoviše, OmegaMarine™ je prvi svjetski i do sada jedini dodatak Omega-3 u Hrvatskoj s norveškim CERTIFIKATOM ORIVO koji potvrđuje podrijetlo lososovog ulja. Svaka proizvodna serija prolazi posebne testove u neovisnom laboratoriju, tako da uvijek možete biti sigurni da dobivate dobar proizvod.

Još jedna prednost dodatka prehrani OmegaMarine™ je mala kapsula koja se lako guta i ne ostavlja neugodan okus. To je ono što nas razlikuje od ulja jetre bakalara koje pamtite iz djetinjstva.

Veganski dodaci prehrani s omegom-3 temelje se na lanenom ulju i sadrže uglavnom ALA kiselinu. Naše tijelo može pretvoriti ALA-u u visokovrijednu DHA. Međutim, učinkovitost ovog procesa je samo 10%. Dakle, morate konzumirati puno više takvog dodatka prehrani da biste osigurali istu dozu DHA-e koja se može naći u dvije male OmegaMarine™ kapsule koje se lako gutaju.

OmegaMarine™ napravljena je od svježeg norveškog lososovog ulja. Količina DHA-e i EPA-e (omega-3 kiselina visoke vrijednosti) u samo 2 kapsule (ukupno 250 mg) dovoljna je da nadopuni vašu svakodnevnu prehranu ovim važnim sastojcima. DHA i EPA doprinosi održavanju normalne funkcije srca. DHA doprinosi održavanju normalne funkcije mozga i vida.

OmegaMarine™ je dodatak prehrani s omega-3 DHA i EPA masnim kiselinama. Dodaci prehrani nadopunjuju normalnu prehranu.

Research je potvrdio pozitivan učinak DHA i EPA na srce, mozak i vid. U usporedbi s populacijama u kojima prehrana ne sadrži omega-3 masne kiseline, populacije s prehranom bogatom slanom ribom imaju mnogo bolje kardiološke rezultate.

Nema kontraindikacija.

Dodaci prehrani nisu zamjena raznolikoj prehrani. Uravnotežena prehrana i zdrav način života vrlo su važni.

Morska riba je nedovoljno zastupljena u prehrani stanovništva Hrvatske. Ipak, losos, tuna, srdele i skuša blagotvorno djeluju na kardiovaskularni sustav zbog visokog sadržaja omega-3 masnih kiselina (DHA i EPA). Ako ne jedete ribu često, OmegaMarine™ je savršen za vas.

Naravno. Čak i dok dojite! Unos DHA majke doprinosi razvoju mozga fetusa i dojenčadi.

OmegaMarine™ može se uzimati u bilo koje vrijeme, sa ili bez obroka. Međutim, preporučujemo uzimanje dodataka prehrani ujutro, uz doručak. To će vam omogućiti da stvorite naviku i ne zaboravite na dnevnu dozu omege-3.

Možete. Nema rizika tijekom uzimanja ove doze. Molimo vas da ne prekoračite preporučenu dnevnu dozu.

Ako ste u nedoumici, obratite se svom liječniku.

Nema kontraindikacija.

Lijekovi za osteoporozu često sadrže visoku dozu vitamina D. OmegaMarine™ također sadrži vitamin D. Dvije kapsule sadrže 5 μg vitamina D (200 međunarodnih jedinica).

Trenutna preporuka Tima za dodatak prehrani* je do 2000 IU vitamina D u dodatku prehrani dnevno za odrasle (19 – 75 godina). Još je veća preporuka za osobe s prekomjernom težinom i starije osobe (starije od 75 godina) zbog lošije sinteze kože.

Ako ste u nedoumici, obratite se svom liječniku.

Uchwała nr. 4/2019 Zespołu Suplementów Diety z dnia 22 maja 2019 r. w sprawie opinii w sprawie maksymalnej dawki witaminy D w zalecanej dziennej porcji w suplementach diety. [Preporuka br. 4/2019 Tima za dodatke prehrani od 22. svibnja 2019. o izražavanju mišljenja o maksimalnoj dozi vitamina D u preporučenoj dnevnoj dozi dodataka prehrani.]

Ne, ne bi trebao. Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu.

U slučaju proljeva tijekom korištenja dodatka prehrani, obratite se svom liječniku.

Da. Kapsule ne utječu na koncentraciju šećera. Sadrže masne kiseline pa osiguravaju neke kalorije.

Ako ste u nedoumici, obratite se svom liječniku.

Pozivamo vas da sudjelujete u našem nagradnom natječaju!

Za kupnju u Konzumu možete osvojiti poklon karticu vrijednu 40 EUR!

NEMOJTE ČEKATI I POSJETITE NAŠU STRANICU!